Sałatka z gyrosem

Ewelina
Sałatki
20.01.2015 11:28
Sałatka z gyrosem

Przepis

Składniki :

mała kapusta pekińska

papryka czerwona świeża

puszka kukurydzy

keczup, majonez

filet z kurczaka- 1 podwójny mały

2-3 ogórki konserwowe

cebula, sól, cukier, pieprz

przyprawa do gyrosa

Przygotowanie:

Umyte mięso pokroić drobno w kostkę, posypać gyrosem (pozostawić na około 15 min), po tym czasie obsmażyć do miękkości na oleju

Kukurydzę osączyć, paprykę, cebulę i ogórki pokroić w kostkę

Kapustę pokroić w drobne paseczki i posypać lekko cukrem, by puściła soki- osączyć na sicie

Poszczególne składniki sałatki układać w przezroczystym naczyniu, każdą warstwę polewać na przemian majonezem i keczupem, w mojej sałatce na wierzchu ułożyłam mięso z kurczaka.

Ułożenie warstw warzyw zupełnie dowolne.

Sałatka najlepiej smakuje po co najmniej godzinnym schłodzeniu w lodówce :)

Zostań z nami
Pobierz naszą aplikację mobilną