Sałatka z czerwonego ryżu z lekkim winegretem

Ewelina
Sałatki
16.01.2015 13:35
Sałatka z czerwonego ryżu z lekkim winegretem

Przepis

Składniki:

100 g czerwonego ryżu

150 g tuńczyka w sosie własnym

120 g pomidorków cherry

90 g zielonych oliwek

100 g kiełków brokułu

6 łyżek Winegretu Monini z oliwą z oliwek, suszone pomidory

pieprz cytrynowy

sól

Sposób przyrządzenia:

Ryż gotujemy w osolonej wodzie, odcedzamy i odstawiamy do wystudzenia. Tuńczyka odsączamy z zalewy. Pomidorki myjemy i kroimy na ćwiartki. Oliwki (ja użyłam bez pestki) kroimy w plasterki. Ryż mieszamy z tuńczykiem, pomidorkami, oliwkami oraz kiełkami. Polewamy winegretem i doprawiamy pieprzem cytrynowym i solą.

Smacznego :)

Zostań z nami
Pobierz naszą aplikację mobilną