blok czekoladowy

Krzysztof
Ciasta
29.12.2014 21:47
blok czekoladowy

Przepis

Składniki (na małą keksówkę):

25 dag masła/ margaryny

0,5 szklanki wody

2 szklanki cukru

5-6 łyżek kakao

50 dag mleka w proszku

200 g herbatników

garść rodzynek, orzechów itp.

Herbatniki połamać.

Margarynę, wodę i cukier zagotować.

Kakao i mleko w proszku przesiać do miski i dokładnie wymieszać.

Margarynę z wodą i cukrem wlewać stopniowo do miski z mlekiem w proszku, mieszając.

Dodać bakalie i herbatniki, wymieszać.

Przełożyć do keksówki wyłożonej folią spożywczą lub papierem do pieczenia.

Odstawić na kilka godzin w chłodne miejsce do wystygnięcia.

SMACZNEGO!

Zostań z nami
Pobierz naszą aplikację mobilną