Krem Kinder Bueno

Ewelina
Ciasta
26.12.2014 10:16
Krem Kinder Bueno

Przepis

100 g orzechów laskowych

200 g serka homogenizowanego o smaku waniliowym

8 łyżek mleka w proszku

ok. 50 ml mleka

+ opcjonalnie: łyżka miodu

Orzechy upraż na suchej patelni, tak aby pozbyć się z nich brązowych osłonek. Następnie przełóż je do misy blendera i zmiksuj na bardzoooo malutkie kawałeczki (powinno Ci to zająć ok. 3 min). Następnie dodaj serek waniliowy, mleko w proszku i zwykłe mleko. Miksuj jeszcze przez chwilę, aż do połączenia się składników. Teraz spróbuj i w razie potrzeby dodaj miodu i ponownie przez chwilę miksuj, aby wymieszać masę.

Gotowy krem przełóż do słoiczka i włóż na parę godzin do lodówki, aby zgęstniał. Fajnie smakuje z porannymi naleśnikami, czy też codzienną owsianką.

Zostań z nami
Pobierz naszą aplikację mobilną