Spaghetti z klopsikami

Ewelina
Makarony
26.12.2014 10:11
Spaghetti z klopsikami

Przepis

300 g makaronu spaghetti

300 g mięsa mielonego

2 puszki pomidorów wraz z zalewą

3 łyżki przecieru pomidorowego

1 marchew

1 cebula

2 ząbki czosnku

świeże zioła

sol, pieprz

oliwa

+ parmezan

Mięso dopraw świeżymi ziołami, solą i pieprzem. Uformuj małe klopsiki. Na patelni rozgrzej oliwę i smaż klopsy, aż będą lekko zrumienione. Do garnka z grubym dnem, wlej pomidory w puszce, dodaj przecier pomidorowy, posiekane ząbki czosnku oraz sól i pieprz. Na patelni podsmaż drobno posiekaną cebulę, marchew startą na tarce o grubych oczkach. Gdy warzywa będą już miękkie dodaj je do sosu pomidorowego. Dopraw świeżymi ziołami.

Ugotuj makaron spaghetti, tak aby był al dente. Makaron podawaj z sosem, klopsikami i startym parmezanem.

Smacznego :)

Zostań z nami
Pobierz naszą aplikację mobilną