Przepis
Krem pomidorowo-kokosowy
Minimum składników, maksimum smaku. Lekka zupka jako przystawka lub lekka kolacja.
Smak lekko orientalny poprzez dodatek mleczka kokosowego.Zapewniam, że przygotowanie nie zajmie wam więcej niż 10 minut. U mnie w szafce zawsze są awaryjne pomidory w puszce i mleko kokosowe.
Gdy wpadną niezapowiedziani goście, szybko mogę podać im coś dobrego.
Składniki na 4 miseczki:
1 puszka krojonych pomidorów
200 ml mleczka kokosowego
200 ml bulionu
0,5 pęczka kolendry lub pietruszki
W rondelku zagotowujemy bulion, dodajemy pomidory w puszce oraz mleczko kokosowe.
Zagotowujemy. Próbujemy do smaku. Ja osobiście nigdy niczym więcej nie doprawiam tej zupy, ale być może ktoś z was będzie miał taką potrzebę.
Zupę zestawiamy z ognia i miksujemy na gładki krem. Rozlewamy do miseczek.
Kolendrę siekamy i posypujemy krem.
Smacznego!