Tarta z malinami i białą czekoladą

Krzysztof
22.11.2014 23:06
Tarta z malinami i białą czekoladą

Przepis

Na 12 porcji

CIASTO:

120 g masła

szczypta soli

żółtko

30 ml mleka

170 g mąki pszennej

tłuszcz do formy

WYPEŁNIENIE:

120 g białej czekolady

200 g serka mascarpone

200 g malin

cukier puder do posypania

Z podanych składników zagnieść ciasto. Schłodzić. Następnie ciastem wylepić natłuszczoną formę. Piec 20 minut w 180°C. Wystudzić. Czekoladę roztopić na parze. Gdy przestygnie, zmiksować ją z mascarpone. Masę rozsmarować na cieście. Na wierz-chu rozłożyć maliny. Wstawić na godzinę do lodówki. Przed podaniem tartę oprószyć cukrem pudrem.

Zostań z nami
Pobierz naszą aplikację mobilną