Wegańska szarlotka bez mąki, cukru i bez pieczenia

Gabriela
Ciasta
30.10.2014 15:55
Wegańska szarlotka bez mąki, cukru i bez pieczenia

Oczywiście od czasu do czasu, bez wyrzutów sumienia powinniśmy pozwolić sobie na takie rarytasy, jednak babciną szarlotkę możemy równie dobrze przygotować w zdrowszy sposób i sięgać po nią zdecydowanie częściej bez poczucia winy i przejmowania się pustymi kaloriami. Jeden kawałek- około 65g- to 180kcal w tym 5,5g białka, 10,8g tłuszczu, 15,5g węglowodanów oraz 3,8g błonnika. Nie sposób się im oprzeć i często nawet moja silna wola, o której mam bardzo dobre zdanie, okazuj się zbyt słaba. Aromat orzechów w połączeniu z musem jabłkowym to istny RAJ dla kubków smakowych- nie sposób się oprzeć. Jesień w pełni, a cóż może bardziej kojarzyć się z jesienią niż zapach jabłek z cynamonem? Zamiast nich są tu zdrowe tłuszcze pochodzące z ziaren słonecznika, sezamu i orzechów arachidowych oraz wyłącznie naturalne cukry z rodzynek.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://peanutbuttermonster.blogspot.com/2014/10/weganska-szarlotka-bez-maki-i-cukru.html