Naleśniki owsiano- razowe Symbio na słodko

Marta
Obiad
10.10.2014 22:59
Naleśniki owsiano- razowe Symbio na słodko

Składniki na 8-9 naleśników: - pół szklanki razowej mąki owsianej Symbio - pół szklanki razowej mąki pszennej Symbio - 3/4 szklanki mleka - 3/4 szklanki wody mineralnej - 1 duże jajko - 2 łyżki oleju rzepakowego - 1 cukier waniliowy - 2-3 krople aromatu waniliowego - 1 łyżka cukru trzcinowego Symbio Wszystkie składniki dokładnie wymieszałam aż powstanie gładkie ciasto bez grudek. Do tej pory smażyłam mu je w wersji tradycyjnej z mąki pszennej, ostatnio jednak postanowiłam sprawdzić jego czujność i zmieniłam skład ciasta na zdecydowanie zdrowszy- użyłam mąki owsianej i mąki pszennej razowej, obu z asortymentu Symbio Polska. Można je podać na wiele sposobów: z budyniem, z białym serem, z dżemem, z owocami czy tak jak lubi mój Młody- z serkiem waniliowym. Smażyłam z obu stron już bez dodatku tłuszczu (olej w cieście załatwił sprawę).

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://taste-eat.blogspot.com/2014/10/nalesniki-owsiano-razowe-symbio-na-sodko.html