Cukinia nadziewana

Krzysztof
10.10.2014 14:07
Cukinia nadziewana

Przepis

Składniki:

1 duża cukinia

pół kilo mięsa mielonego

1 mała cebulka

1 jajko

ser żółty

ulubione przyprawy (u mnie: świeże oregano, pieprz, sól, cynamon, curry, majeranek)

Cukinię dokładnie myjemy, przekrajmy na pół, wydrążamy środek łyżka i solimy. Pozostawiamy na pół godziny. W tym czasie mieszamy mięso mielone z przyprawami i pokrojoną cebulką. Dodajemy jajko i wkładamy na kilkanaście minut do lodówki by mięso przeszło przyprawami.

Cukinię faszerujemy mięsem, zawijamy w folię aluminiową i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 30 minut. Pod koniec pieczenia posypujemy startym serem i zapiekamy jeszcze kilka minut, do rozpuszczenia sera.

Można podawać z ketchupem :)

Zostań z nami
Pobierz naszą aplikację mobilną