Boczniaki a la schabowe

Ewelina
Obiad
01.10.2014 9:20
Boczniaki a la schabowe

Przepis

Doskonały pomysł na bezmięsny obiad. Mojej rodzinie najbardziej smakują podane właśnie w ten sposób.

Boczniaki a'la schabowe

30 dag boczniaków

2 łyżki mąki

2-3 jajka

niepełna szklanka bułki tartej

olej do smażenia

sól

Boczniaki oczyściłam papierowym ręcznikiem, odcięłam twarde kawałki ogonków. Mąkę, wybite i roztrzepane widelcem jajka oraz bułkę tartą umieściłam w oddzielnych naczyniach. Grzyby delikatnie panierowałam kolejno w mące, roztrzepanych jajkach i bułce tartej, uważając by ich nie połamać. Układałam na rozgrzanym na patelni oleju i smażyłam z obu stron na rumiano. Posoliłam dopiero na talerzu. Podałam z ugotowanym na sypko ryżem i surówką z kapusty pekińskiej z koperkiem.

Zostań z nami
Pobierz naszą aplikację mobilną