Pęczak z myśliwską i pieczarkami

Marta
Obiad
26.09.2014 7:09
Pęczak z myśliwską i pieczarkami

Składniki: - ok. 2 szkl. ugotowanego w bulionie warzywnym pęczaku (użyłam kaszy, która zastała z poprzedniego z dnia z tego przepisu) - ok. 12 sporych pieczarek - 2 duże ostre cebule - 2 pętka kiełbasy myśliwskiej (można ją zastąpić chudą wędliną lub filetem z kurczaka) - 1 łyżka oleju rzepakowego - 1 ząbek czosnku - sól i pieprz do smaku Cebulę pokroiłam i zeszkliłam na oleju w teflonowym garnku. Następnie dorzuciłam pieczarki pokrojone w plasterki i całość zalałam 1/3 szklanki wody, wszystko lekko doprawiłam solą i pieprzem i dusiłam pod przykryciem przez 2-3 minuty. Dodałam kiełbasę pokrojoną w cienkie plasterki i całość razem smażyłam, na koniec dodałam drobno posiekany czosnek.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://taste-eat.blogspot.com/2014/09/peczak-z-mysliwska-i-pieczarkami.html