Sałatka z wędzoną makrelą i kukurydzą

Ewelina
Sałatki
22.09.2014 13:35
Sałatka z wędzoną makrelą i kukurydzą

Przepis

Szybka, a zarazem bardzo prosta sałatka z makreli, która idealnie komponuje się z chrupiącymi grzankami. Będzie doskonałą propozycją na śniadanie, jak i kolacje. Koniecznie ją wypróbujcie! :)

SKŁADNIKI:

1 wędzona makrela

2 średnie pory

1 średni majonez

1 puszka kukurydzy

Sól, pieprz (do smaku)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Z makreli zdejmujemy skórę i pozbywamy się ości. Następnie rozdzielamy ją na mniejsze kawałeczki i wrzucamy do miski. Pora myjemy, osuszamy, kroimy w cienkie plasterki i dorzucamy do naszej ryby. Kukurydze odcedzamy i dorzucamy do całości. Do sałatki dodajemy majonez, następnie doprawiamy ją solą oraz pieprzem i odkładamy na kilka minut do lodówki, aż się schłodzi. Schłodzoną sałatkę możemy podawać.

Zostań z nami
Pobierz naszą aplikację mobilną