Sałatka z selerem konserwowym - wersja 2

Ewelina
Sałatki
16.09.2014 21:57
Sałatka z selerem konserwowym - wersja 2

Przepis

Składniki:

1 słoik selera konserwowego,

1 puszka kukurydzy,

200 g żółtego sera- u mnie gouda,

4 plasterki szynki konserwowej,

4 łyżki majonezu,

2 łyżeczki musztardy Dijon Develey,

sól,

pieprz.

Przygotowanie:

Żółty ser i plasterki szynki konserwowej kroimy w kostkę. Dodajemy odcedzoną kukurydzę oraz odcedzony seler konserwowy. Następnie przygotowujemy sos- mieszamy 4 łyżki majonezu z 2 łyżeczkami musztardy dijon. Taki sos przelewamy do naszej sałatki i mieszamy całość. Na koniec przyprawiamy pieprzem i solą.

Zostań z nami
Pobierz naszą aplikację mobilną