Ciasto jogurtowe z malinami

Ewelina
Ciasta
16.09.2014 8:35
Ciasto jogurtowe z malinami

Przepis

kładniki:

6 jajek

1 duży jogurt naturalny (300 g)

6 łyżek miodu

6 łyżek mąki kukurydzianej

4 łyżeczki proszku do pieczenia

cukier waniliowy

maliny

cukier puder

Sposób przygotowania :

Ubić jajka z miodem i cukrem waniliowym, dodawać na przemian po łyżce mąki wymieszanej z proszkiem do pieczenia i jogurtu, aż do powstania puszystej masy. Przelać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia na koniec dodać owoce. Piec ok. 40 minut w temperaturze 180 stopni. Po upieczeniu wyjąć z foremki i oprószyć cukrem pudrem.

Smacznego :)

Zostań z nami
Pobierz naszą aplikację mobilną