Grillowany camembert z borówkami

Agata
Przekąski
19.04.2024 16:39
Grillowany camembert z borówkami

Ser camembert i owoce to zawsze jest pyszny duet.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.kulinarneprzygodygatity.pl/2024/04/grillowany-camembert-z-borowkami.html
📌 Zobacz powiązany przepis:

🍴 Grillowany camembert z borówkami - idealny deser na letnie wieczory

  • Liczba porcji: 4
  • Czas gotowania: 15 min
  • Czas przygotowania: 10 min
  • Szacunkowy koszt: 15 zł

Informacje o wartości odżywczej

  • Kalorie: 350
  • Tłuszcze: 27g
  • Węglowodany: 20g
  • Białko: 14g

Składniki

  • 1 ser camembert
  • 1 szklanka borówek
  • 2 łyżki miodu
  • 1 łyżka oliwy z oliwek

Przepis

Grillowany camembert z borówkami to prawdziwa uczta dla podniebienia, idealne połączenie słodyczy borówek, kremowego sera i subtelnego smaku miodu. Ten prosty przepis to dowód na to, że nie trzeba być mistrzem kuchni, aby zrobić coś naprawdę wyjątkowego. Dodatkowo podczas grillowania ser camembert zaczyna się topić, co dodaje dodatkowej głębi smaku. Ten przepis jest idealnym wyborem na ciepłe letnie wieczory spędzone na świeżym powietrzu. Świetnie sprawdzi się jako deser po grillowanej kolacji. Bez wątpienia, ten deser zaskoczy i zachwyci Twoich gości. Zdecydowanie warto spróbować!

  • Rozgrzej grill do średniej temperatury.
  • Ser camembert opakuj w folię aluminiową.
  • Grilluj ser przez 10 minut.
  • Podczas grillowania sera, w małym rondlu podgrzewaj borówki z miodem, do momentu aż sos zacznie gęstnieć.
  • Po 10 minutach grillowania, rozpakuj ser z folii i polej go sosem borówkowym.
  • Zdejmij ser z grilla i pozostaw na kilka minut do ostygnięcia przed podaniem.