Co zrobić żeby sernik nie opadł?

Monika
Ciasta
20.03.2024 17:06
Co zrobić żeby sernik nie opadł?

Aby sernik nie opadł, kluczowe jest zachowanie kilku zasad: Delikatne mieszanie składników Zbyt intensywne mieszanie ciasta może wprowadzić do niego zbyt dużo powietrza, które później podczas pieczenia ucieka, powodując opadanie. Mieszaj składniki delikatnie, tylko do połączenia się składników. Po wymieszaniu składników na sernik, możesz uderzyć miską o blat kilkukrotnie, aby powietrze wydostało się z masy. Temperatura składników Składniki, z których przygotowujesz masę serową do sernika powinny być w temperaturze pokojowej. Wyjmij je więc z lodówki na kilka godzin przed robieniem sernika. Odpowiednia temperatura pieczenia Piecz sernik w dość niskiej temperaturze (ok. 170°C), aby równomiernie się wypiekł. Dzięki temu sernik nie …

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://viagusto.pl/co-zrobic-zeby-sernik-nie-opadl/