Leczo

Ewelina
07.09.2014 22:06
Leczo

Przepis

Leczo:

- 300 gramów kiełbasy wędzonej z komina

- 1 pierś z kurczaka

- 2 cebule

- 1 duża cukinia

- 2 duże papryki

- 500 ml pasatty

- 2 ząbki czosnku

- 2 łyżeczki papryki słodkiej

- 2 łyżeczki soli lub do smaku

- 2 łyżeczki czosnku

- 1 łyżeczka ostrej papryki

- 1 łyżeczka pieprzu

- 1 łyżeczka oregano

Kiełbasę i piersi pokroić w kostkę. Cebulkę pokroić drobno. Kiełbaskę usmażyć na złoto, dodać cebulę i razem smażyć do miękkości. Lekko posolić. Dodać piersi i razem przesmażyć aż mięso się lekko zezłoci. Warzywa umyć i pokroić w dużą kostkę. Cukinii nie obierać. Do dużego garnka przełożyć pokrojone warzywa i usmażone mięsko z cebulą. Gotować na średnim ogniu. Warzywa szybko puszczą sok, ale w razie co można lekko podlać wodą. Gotować do miękkości. Dodać przyprawy i pasattę. Doprawić do smaku w zależności od upodobań. Na ostro, więcej chilli lub ostrej papryki.

Smacznego!

Zostań z nami
Pobierz naszą aplikację mobilną