Śledzie na 3 sposoby część 2

Kasia
Przekąski
15.11.2023 15:16
Śledzie na 3 sposoby część 2

Pyszne i proste do zrobienia, idealne na święta czy domową imprezę dla rodziny czy znajomych. Zaskocz wszystkich nowymi smakami, Posmakują Ci na pewno... Polecam ... Śledzie z ananasem 👇 Pyszne śledzie, które mogą zaskoczyć cię połączeniem składników, ale nic bardziej mylnego to połączenie rewelacyjne. Polecam... Składniki: 3-4 śledzie a'la matjas 3 plastry ananasa 3 jajka na twardo pół cebuli, małe jabłko słoik selera konserwowego 2 łyżki majonezu, 1 łyżka śmietany 18 % sól i pieprz Przygotowanie: Filety śledziowe płuczemy i zalewamy zimną wodę, moczymy ok 2 godzin, (w trakcie moczenia, zmieniam 2 …

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.swojskiejedzonko.com/2023/11/sledzie-na-3-sposoby-czesc-2.html
📌 Zobacz powiązany przepis:

🍴 Śledzie na 3 sposoby - część 2! Odkryj smaki morza z naszym przepisem

  • Liczba porcji: 4
  • Czas przygotowania: 120 min
  • Szacunkowy koszt: 50 zł

Informacje o wartości odżywczej

  • Kalorie: 370 kcal
  • Tłuszcze: 20g
  • Węglowodany: 10g
  • Białko: 30g

Składniki

  • 10 solonych śledzi
  • 1 duża cebula
  • 1 jabłko
  • 50ml oleju rzepakowego
  • 50ml octu jabłkowego
  • 50g miodu
  • 50g musztardy
  • 1 opakowanie twarożku
  • 1 pęczek koperku
  • 2 papryki
  • Sól i pieprz do smaku
  • Świeża bagietka do podania

Przepis

Śledzie na 3 sposoby - część 2! To prosty i efektowny sposób na podanie tradycyjnej polskiej przekąski. W tym unikalnym przepisie spróbujesz śledzi przygotowanych na trzy różne, niebanalne sposoby, które zaskoczą Twoich gości. Najpierw delikatnych śledzi duszonych w cebuli i jabłkach z dodatkiem octu jabłkowego i miodu - tę wersję z pewnością pokochają smakosze słodko-kwaśnych potraw. Następnie śledzie połączone z musztardą i twarożkiem, co nada im pikantnej ostrości. Na koniec śledzie z dodatkiem koperku i papryki, które wpiszą się w smaki miłośników kuchni śródziemnomorskiej. Każdy z tych śledzi to prawdziwa bomba smaku i aromatu, a przy tym są naprawdę proste do przygotowania. Ten przepis to idealne rozwiązanie na imprezę, spotkanie rodzinne czy rodzaj przekąski do piwa. Spróbuj, a na pewno te śledzie na trzy sposoby staną się jednym z Twoich ulubionych dań!

  • Śledzie namaczamy przez 2 godziny, a następnie płuczemy i osuszamy.
  • Cebulę kroimy w piórka, a jabłko w cienkie plasterki.
  • Śledzie obsmażamy z obu stron na oleju, następnie zdejmujemy z patelni i kroimy w paski.
  • Na tej samej patelni dusimy cebulę, dodajemy jabłko, ocet i miód. Gotujemy do zgęstnienia.
  • Dodajemy 1/3 śledzi i dusimy 5 minut.
  • Resztę śledzi mieszamy z musztardą i twarożkiem, doprawiamy solą i pieprzem.
  • Dodajemy pokrojone papryki i koper, mieszamy.
  • Podajemy wszystkie śledzie na jednym talerzu z bagietką. Smacznego!