Dynia w occie bez pasteryzacji + film

Gabriela
Przetwory
10.10.2023 8:26
Dynia w occie bez pasteryzacji + film

Dynia w occie na zimę, z podanych proporcji wychodzi zalewy na jeden słoik 900 ml wtedy dyni wchodzi około 0,7 kg. Ważne, aby dyni nie gotować za długo aby się nie rozpadła. dynia ocet 1 szklanka cukier 1/2 szklanki woda 1 szklanka goździki ziele angielskie Wykonanie: Dynię obrać i pokroić w kostkę, z pozostałych składników ugotować zalewę. Gdy zalewa zacznie wrzeć dodać dynię. Gdy wszystko zacznie się na nowo bulgotać wyłączyć palnik. Do umytego i wyparzonego słoika przełożyć dynię, oraz zalewę. Słoik dokładnie zakręcić i zostawić do ostudzenia stawiając do góry dnem. Zobacz też: Składniki:

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://lubieessc.blogspot.com/2023/10/dynia-w-occie-bez-pasteryzacji-film.html