Malinowa Chmurka-klasyczny przepis, najlepsza +FILM

Katarzyna
Ciasta
06.10.2023 17:42
Malinowa Chmurka-klasyczny przepis, najlepsza +FILM

Cześć Kochani, zapraszam Was dziś na pyszny klasyk-ciasto wszystkim znane i przez wszystkich lubiane-malinowa chmurka. osobiście uwielbiam ją właśnie w tej klasycznej wersji czyli na kruchym cieście, z galaretką z malinami, z lekką masą śmietankową i chrupiącą bezą

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://smaki-katriny.blogspot.com/2023/10/malinowa-chmurka-klasyczny-przepis.html
📌 Zobacz powiązany przepis:

🍴 Malinowa Chmurka - klasyczny przepis

  • Liczba porcji: 8
  • Czas gotowania: 60 min
  • Czas przygotowania: 30 min
  • Szacunkowy koszt: 30 zł

Informacje o wartości odżywczej

  • 342 kalorie
  • 15g białka
  • 25g tłuszczu
  • 45g węglowodanów

Składniki

  • 500g malin
  • 200g cukru
  • 1 opakowanie żelatyny
  • 200ml śmietanki kremówki
  • 200g biszkoptów
  • ½ szklanki mleka
  • 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii

Przepis

Malinowa Chmurka to klasyczny przepis, który bez wątpienia sprawi, że każdy mały i duży łasuch poczuje się jak w niebie. Ten pyszny i delikatny tort to połączenie sycących biszkoptów, aksamitnej śmietany i owocowego musu z malin. To danie jest tak dobre, że nie będziesz chciał przestać je jeść! Świetnie sprawdzi się jako deser na urodziny, spotkania rodzinne czy inne okazje. Do przygotowania Malinowej Chmurki potrzebujesz tylko kilku składników, które z łatwością znajdziesz w każdym sklepie. A dzięki naszemu filmowi instruktażowemu zobaczysz krok po kroku, jak zrobić ten pyszny tort. Jeśli chcesz zaimponować swoim gościom pysznym i eleganckim deserem, Malinowa Chmurka będzie idealna. Serdecznie zachęcamy do wypróbowania tego przepisu. Czas przygotowania to tylko 30 minut, a czas gotowania to 1 godzina. Potem wystarczy poczekać, aż tort się wystudzi, i jest gotowy do podania. Gorąco polecamy!

  • Do garnka wrzucamy maliny i cukier, gotujemy na małym ogniu aż maliny puszczą sok. Dodajemy żelatynę i mieszamy aż się rozpuści.
  • Biszkopty namaczamy w mleku i wykładamy nimi dno tortownicy.
  • Do ostygniętego musu z malin dodajemy śmietanę ubitą z cukrem pudrem i ekstraktem z wanilii. Wszystko delikatnie mieszamy.
  • Wykładamy krem na biszkopt. Wkładamy tort do lodówki na minimum 3 godzin.
  • Przed podaniem tort dekorujemy świeżymi malinami.