Bajgiel z serem kozim, grillowanymi brzoskwiniami, rukolą i miodowym sosem

cytrynowa babeczka
Śniadania
31.07.2023 13:31
Bajgiel z serem kozim, grillowanymi brzoskwiniami, rukolą i miodowym sosem

Chrupiące bajgle z przepysznym kozim serem grillowanymi brzoskwiniami rukolą i miodowym sosem. To połączenie smaków jest po prostu przepyszne!

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://cytrynowababeczka.pl/bajgiel-z-serem-kozim-grillowanymi-brzoskwiniami-rukola-i-miodowym-sosem/
📌 Zobacz powiązany przepis:

🍴 Bajgiel z serem kozim, grillowanymi brzoskwiniami, rukolą i miodowym sosem - proste danie pełne smaku!

  • Liczba porcji: 4
  • Czas gotowania: 10 min
  • Czas przygotowania: 15 min
  • Szacunkowy koszt: 20 zł

Informacje o wartości odżywczej

  • Kalorie: 415 kcal
  • Tłuszcz: 15g
  • Węglowodany: 55g
  • Białko: 15g

Składniki

  • 4 bajgle
  • 200g sera koziego
  • 2 dojrzałe brzoskwinie
  • 1 mała paczka rukoli
  • 2 łyżki miodu
  • 2 łyżeczki octu balsamicznego
  • sól i pieprz do smaku

Przepis

Lubisz rozpoczynać dzień od smacznego śniadania, które dostarcza Ci energii na całe pół dnia? Ten przepis jest właśnie dla Ciebie! Bajgle z serem kozim, grillowanymi brzoskwiniami, rukolą i miodowym sosem to śniadanie pełne smaku, które pomoże Ci rozpocząć dzień z uśmiechem. To danie łączy w sobie słodkość dojrzałych brzoskwiń, delikatność sera koziego, lekkość chrupiącej rukoli i intensywność octu balsamicznego. To połączenie, które może Cię zaskoczyć, ale na pewno Cię zachwyci! Przygotowywanie tego śniadania to czysta przyjemność - od grillowania brzoskwiń aż po składanie wszystkich składników razem. Bajgle są wyjątkowo sycące, więc to śniadanie na pewno zaspokoi Twój apetyt. Dodatkowo, dzięki swojemu unikalnemu smakowi, sprawdzi się także jako niecodzienna przekąska na spotkanie z przyjaciółmi. Spróbuj!

  • Ser kozie kroimy na plastrzki, a brzoskwinie na pół i usuwamy pestki.
  • Brzoskwinie grillujemy na patelni grillowej po 2-3 minuty z każdej strony, aż będą miały piękne, karmelizowane ślady po grillu.
  • Klasyczne bajgle kroimy na pół i przekładamy serem kozim. Na ser wykładamy grillowane brzoskwinie i liście rukoli.
  • Miod mieszamy z octem balsamicznym i doprawiamy solą oraz pieprzem. Sosem polewamy bajgle z serem i brzoskwiniami.
  • Podajemy bajgle na ciepło, od razu po przygotowaniu.