Serduszka ze śliwkami

Krzysztof
Dekoracje
29.08.2014 7:27
Serduszka ze śliwkami

Przepis

Skład.

15 dag mąki

2 łyżeczki proszku do pieczenia

10 dag masła lub margaryny

10 dag cukru

cukier waniliowy

3 jaja

50ml mleka

50 dag śliwek węgierek

Zaczynamy.

Białka oddzielamy od żółtek, z białek ubijamy pianę. Ucieramy mikserem masło, cukier , cukier waniliowy i żółtka. Do tej masy stopniowo dodajemy przesianą mąkę, wymieszaną z proszkiem do pieczenia, a także mleko. Na koniec dodajemy pianę z białek i delikatnie mieszamy.

Śliwki pozbawiamy pestek, kroimy na mniejsze kawałki i wsypujemy do ciasta, mieszamy a następnie ciasto wylewamy do foremek. Pieczemy w temp. 200C przez ok. 20minut.

Gotowe serduszka możemy posypać cukrem pudrem lub polać ulubioną polewą.

Zostań z nami
Pobierz naszą aplikację mobilną