Makaron z pesto brokułowym

Ewelina
Makarony
28.08.2014 20:54
Makaron z pesto brokułowym

Przepis

Makaron bezglutenowy z pesto brokułowym

przepis na 2 porcje

100-150g makaronu bezglutenowego ( np kukurydziany)

ugotowany, mały brokuł,

pół szklanki nasion słonecznika

3-4 łyżki oliwy

sok z połowy cytryny

ząbek czosnku

50g parmezanu

Makaronu ugotuj wedug instrukcji na opakowaniu. Odstaw do przestygnięcia.

Słonecznik upraż na suchej patelni, uważaj aby nie przypalić. Do misy malaksera dodaj brokuła podzielonego na mniejsze różyczki, uprażony społecznik, czosnek obrany ze skórki, starty parmezan, oliwę i sok z cytryny. Blenduj aż do uzyskania gładkiej masy.

Pesto wymieszaj z makaronem. Po podaniu można posypać tartym parmezanem i natką pietruszki.

Zostań z nami
Pobierz naszą aplikację mobilną