Warstwowa sałatka z tuńczykiem

Krzysztof
Sałatki
28.08.2014 14:14
Warstwowa sałatka z tuńczykiem

Przepis

Składniki:

- 6 jajek

- puszka tuńczyka w sosie własnym

- 200 g żółtego sera

- 1 puszka kukurydzy konserwowej

- 6 pełnych łyżek majonezu

- 2 łyżki musztardy

- 3 łyżki jogurtu naturalnego

- sól, pieprz

Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy następnie rozdzielamy osobno żółtka i białka. Ser trzemy na tarce o grubych oczkach. Majonez, musztardę, jogurt z solą i pieprzem mieszamy w kubeczku. Następnie wykładamy warstwami:

1/ połowa startego żółtego sera

2/ białko starte na grubych oczkach

3/ połowa sosu majonezowego

4/ rozdrobniony widelcem tuńczyk

5/ druga część sosu majonezowego

6/ kukurydza

7/ pozostała część sera żółtego

8/ żółtka starte na drobnych oczkach

Zostań z nami
Pobierz naszą aplikację mobilną