FRANCUSKIE PASZTECIKI Z MIĘSEM

Krzysztof
Obiad
28.08.2014 11:55
FRANCUSKIE PASZTECIKI Z MIĘSEM

Przepis

opakowanie ciasta francuskiego

200g mięsa z rosołu, lub innego, dowonego mięsa (u mnie pierś kurczaka)

cebula

ząbek czosnku

oliwa

sól i pieprz

Zaczynamy od przygotowania farszu. Ugotowane mięso dzielimy na mniejsze kawałki i mielimy w maszynce do mięsa.

Na patelni rozgrzewamy oliwę. Cebulę i czosnek obieramy, kroimy w drobną kostkę, przekładamy na patelnię i podsmażamy ok. 5 minut. Gdy ładnie się przyrumienią, dodajemy do mięsa, przyprawiamy solą i pieprzem i dokładnie mieszamy.

Piekarnik rozgrzewamy do 220 stopni. Ciasto francuskie rozwijamy, kroimy w kwadraty, mniej więcej 5x5cm. Na środka każdego nakładamy niewielką ilość farszu, składamy na pól, tak aby powstał trójkąt.

Gotowe paszteciki układamy na blaszce do pieczenia. Pieczemy ok. 20 minut. Podajemy po wystygnięciu.

Zostań z nami
Pobierz naszą aplikację mobilną