Kotlety z indyka z młodą kapustką

Beata
Obiad
27.03.2023 7:19
Kotlety z indyka z młodą kapustką

Kotlety z indyka z młodą kapustką Pyszne danie świąteczne, kotlety z delikatnego mięsa indyka z dodatkiem aromatycznego boczku, który sprawia, że kotlety są soczyste. Kotlety podane z młodą kapustką, czy nie brzmi do kusząco? 8 porcji 50 minut czas przygotowania Składniki na kotlety: • 800 g fileta z indyka • 100 g boczku surowego • 70 g cebuli • 2 ząbki czosnku • 3 łyżki bułki tartej+ do panierki • 1 całe jajko • 1 łyżeczka soli • ¼ łyżeczki pieprzu Składnik na kapustę: • 60 g cebuli • 60 g marchwi • Pęczek koperku • 250 g wody • 1 kostka warzywna • 50 g masła • Pieprz • Sól • 1 łyżka mąki pszennej • 1 łyżeczka soku z cytryny Sposób przygotowania kotletów: 1. Mięso, boczek, czosnek, cebulę mielę w maszynce do mielenia mięsa. Następnie dodaję trzy łyżki bułki tartej, wbijam jajko, doprawiam pieprzem oraz solą. Z mięsa formuję okrągłe kotlety, panieruję w bułce tartej, smażę na rozgrzanym oleju. Sposób przygotowania kapusty: 1. Kapustę drobno kroję, cebulę, marchew obieram, kroję na mniejsze kawałki. Przekładam do naczynia blendeującego i blenduję 3 minuty. 2. Następnie warzywa przekładam do garnka, zalewam wodą, dodaję kostkę rosołową, masło, sok z cytryny, wsypuję pieprz oraz sól i gotuję 20 minut. Po tym czasie zagęszczam mąką rozrobioną w małej ilości wody, chwilkę gotuję. 3. Kotlety podaję z kapustą i ziemniakami. 4. Smacznego

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.kulinarnachwila.com/2023/03/kotlety-z-indyka-z-moda-kapustka.html