ciasto z kremem i czekoladowymi kulkami

Monika
Ciasta
01.02.2023 13:01
ciasto z kremem i czekoladowymi kulkami

Białka oddziel od żółtek. Do białek dodaj szczyptę soli i ubij na sztywną pianę. Następnie do ubitych białek dodawaj po łyżce cukru pudru, cały czas ubijając na wysokich obrotach. Kiedy dodasz do białek cukier, kolejno dodawaj po jednym żółtku, nie przerywając ubijania. Na koniec zmniejsz obroty miksera/robota na najmniejsze i dodawaj po łyżce przesianej mąki wymieszanej z kakao. Spód formy do pieczenia wyłóż papierem do pieczenia. Boków formy nie wykładaj papierem do pieczenia ani nie smaruj tłuszczem – dzięki temu biszkopt równo wyrośnie i nie będzie kurczył się po bokach. Proporcje są podane na formę o wymiarach 24×24 cm. Jeśli …

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://viagusto.pl/czekoladowe-ciasto-nesquik/