Tosty z patelni

Ewelina
Śniadania
21.08.2014 6:58
Tosty z patelni

Przepis

Składniki:

kilka kromek chleba (może być z poprzedniego dnia) lub bułki (też najlepiej "od wczoraj")

jajka

szynka

pomidor

ser zółty lub ser tostowy w plasterkach

pieprz, sól

olej do smażenia

Wykonanie:

Jajka rozkłócamy w miseczce, solimy, pieprzymy. Szynkę i pomidora kroimy w drobną kostkę. Kromki chleba obtaczamy w jajku i kładziemy na rozgrzany tłuszcz. Lekko podsmażamy z jednej strony, odwracamy na drugą stronę i teraz na stronę podsmażoną kładziemy szynkę, pomidor, (lub inne dodatki) lekko solimy, pieprzymy i przykrywamy startym na oczkach serem lub serem tostowym w plasterkach. Patelnię przykrywamy, aby ser ładnie się roztopił i całość smażymy ok 3-4 minuty na małym ogniu.

Zostań z nami
Pobierz naszą aplikację mobilną