Gulasz z fasolką czerwoną i papryką

Beata
Obiad
23.08.2022 7:01
Gulasz z fasolką czerwoną i papryką

Gulasz z fasolką czerwoną i papryką Przepisów na przygotowanie gulaszu jest bardzo dużo, jednak w większości są dość czasochłonne w przeciwieństwie do tego prezentowanego. Gulasz wykonany w ten sposób jest naprawdę pyszny. Spróbuj i przekonaj się. 7 porcji 50 minut czas przygotowania Składniki: • 1 kg szynki wieprzowej • 1 cebula • 2 papryki czerwone • 1 puszka fasolki czerwonej • 2 marchewki • 200 g koncentratu pomidorowego • 3 łyżki ketchupu pikantnego • 1 łyżka miodu • 1 łyżeczka octu ryżowego • 2 łyżki sosu sojowego ciemnego • 1 łyżka mąki pszennej • Olej do smażenia • Szczypta chili • 2 łyżeczki papryki słodkiej • Sól Sposób przygotowania: 1. Cebulę obieram, drobno kroję, smażę na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodaję pokrojone w kostkę mięso, smażę 10 minut. Po tym czasie mięso doprawiam papryką słodką oraz solą, podlewam jedną szklanką wody i gotuję około 30 minut. 2. Marchewki obieram, kroję w słupki, papryki oczyszczam z nasion, kroję w paseczki. Warzywa przekładam do mięsa. 3. Następnie dodaję, sos sojowy, koncentrat pomidorowy, miód, ocet, ketchup, chili. Gotuję dwie minuty i zagęszczam mąką rozrobioną w małej ilości wody. 4. Na koniec dodaję fasolkę czerwoną odlaną z zalewy. 5. Danie gotowe. 6. Smacznego

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.kulinarnachwila.com/2022/08/gulasz-z-fasolka-czerwona-i-papryka.html