Królik duszony z sosie śmietanowo- cebulowym

Kasia
Obiad
02.03.2022 13:56
Królik duszony z sosie śmietanowo- cebulowym

Pyszny pomysł na królika, szybko się robi a sos na bazie zupy cebulowej -jest genialny i smakuje wyśmienicie. Możecie Przygotować tak królika na obiad lub na święta, podać z ziemniaczkami lub ryżem i cieszyć się smakiem pysznego mięsa. Polecam Składniki: 1 królik (ok 2,5 kg) 500 ml śmietanki 12 lub 18% 2 op. zupy cebulowej olej Przygotowanie: Królika dzielimy na części, odkrajam przednie i tylnie nóżki i potem cały tułów na kawałki. Każdy kawałek przyprawiam pieprzem i solą i obsmażam partiami na rozgrzanym oleju w rondlu ,następnie podlewam ok 300ml wody i duszę …

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.swojskiejedzonko.com/2022/03/krolik-duszony-z-sosie-smietanowo.html