Ziemniaki w mundurkach z boczkiem

Ewelina
Przepisy
11.08.2014 9:36
Ziemniaki w mundurkach z boczkiem

Przepis

Potrzebujemy:

małe ziemniaki (najsmaczniejsze są młode lub gatunek baby)

200g chudego boczku

200g małych pieczarek

1 cebula

masło sklarowane

koperek

sól

pieprz

Wykonanie:

Ziemniaki myjemy, gotujemy w lekko osolonej wodzie. Masło rozgrzewamy, wrzucamy poszatkowaną cebulę. Kiedy się zeszkli dodajemy pokrojony w słupki boczek, podsmażamy całość i dodajemy oczyszczone pieczarki (małe w całości, te większe kroimy). Mieszamy i podsmażamy całość ok 10 minut. Solimy, pieprzymy. Do zawartości patelni przekładamy ugotowane wcześniej ziemniaki. Mieszamy wszystko delikatnie i posypujemy dużą ilością zielonego koperku.

Zostań z nami
Pobierz naszą aplikację mobilną