Sos boloński przepis ( Ragù alla bolognese) | Kuchnia na Wypasie

Ela
Obiad
17.11.2021 14:04
Sos boloński przepis ( Ragù alla bolognese) | Kuchnia na Wypasie

Sprawdzony przepis na prawdziwy, domowy sos boloński, czyli ragù alla bolognese. Subtelny, bardzo aromatyczny sos, który tworzą konkretne składniki i odpowiedni czas przygotowania. Tradycyjne bolognese jest sosem mięsnym, które nazywane są przez Włochów ragù. Tym, co odróżnia go od innych włoskich sosów mięsnych to okoliczność, że jego głównym składnikiem nie są pomidory. Sos wymaga długiego gotowania na bardzo wolnym ogniu, ale warto poświęcić ten czas, aby wydobyć z niego wszystkie smaki. Sos bolognese powinien zawierać mieszane mięso wołowo – wieprzowe. Zazwyczaj używa się mięsa mielonego, ale według niektórych sos będzie jeszcze lepszy, jeśli mięso bardzo drobno posiekamy. Wiele uwagi poświęciliśmy …

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kuchnianawypasie.pl/sos-bolonski-przepis/