Mielone w kapuście młodej

Beata
Obiad
18.05.2021 9:30
Mielone w kapuście młodej

Znudziły się wam tradycyjne mielone, gołąbki polecam inny sposób, prosty do przygotowania, mięso mielone w liściu kapusty młodej. 1. Mięso przekładamy do miski, wbijamy jajko, wsypujemy sól, paprykę ostrą, majeranek, obraną startą na tarce o dużych oczkach marchew, dodajemy ryż ugotowany w osolonej wodzie, wyrabiamy masę mięsną. 3. Na każdym liściu kapusty układamy mięso mielone i rozpłaszczamy w kształcie koła. 4. Kapustę zwijamy w górę i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, posmarowanej cienko olejem, łączeniami w dół. 5. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku pod przykryciem 30 minut w 180 °C.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kulinarnachwila.blogspot.com/2021/05/mielone-w-kapuscie-modej.html