Ciasto szampańskie

Aleksandra
Ciasta
08.05.2021 21:01
Ciasto szampańskie

Bardzo proste i szybkie w wykonaniu ciasto bez pieczenia :). Na samym spodzie mamy podłużne biszkopty ( można też użyć okrągłych ), na biszkoptach warstwa pokrojonych w kostkę brzoskwiń zalanych galaretką, następnie kakaowe herbatniki z kakaowym kremem pomiędzy nimi, a na wierzchu polewa czekoladowa. Ciasto przed podaniem musi leżakować przynajmniej całą noc, aby zarówno biszkopty jak i herbatniki zmiękły, ale tak naprawdę najlepiej smakuje na trzeci dzień, kiedy wszystko się ze sobą porządnie "przegryzie", dlatego warto przygotować je nawet z dwudniowym wyprzedzeniem. Ciasto jest dość lekkie, nie za słodkie, w sam raz na cieplejsze dni :). Polecam :).

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://opowiescizpiekarnika.blogspot.com/2021/05/ciasto-szampanskie.html
Opowieści z piekarnika

Opowieści z piekarnika

Aleksandra

facebook