Babka cytrynowa

Wielkanoc
24.03.2021 12:06
Babka cytrynowa

Wilgotna babka cytrynowa, aromatyczna i prosta do przygotowania. Jest tak pyszna, że świetnie smakuje oprószona cukrem pudrem, ale możecie również polać ją lukrem, białą czekoladą, czy polewą z mleka w proszku. Polecam!!! Jajka ubić z cukrem na jasną, puszystą masę. (Powinna znacznie powiększyć swoją objętość i być prawie biała). Dodać majonez, śmietanę, sok i skórkę otartą z cytryny, zmiksować. Cienkim strumieniem wlewać olej, cały czas miksując. Na koniec dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, zmiksować do połączenia się składników. Przełożyć do formy na babkę wysmarowanej masłem lub margaryną i wysypanej bułką tartą. Piec w piekarniku rozgrzanym do 170 C …

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.marta-gotuje.pl/babka-cytrynowa/