Kotlety mielone z boczkiem

Ewelina
01.08.2014 10:15
Kotlety mielone z boczkiem

Przepis

około 0,5 kg mielonej łopatki wieprzowej

1 namoczona w mleku bułeczka kajzerka

1 jajo

1 cebula średniej wielkości

3 ząbki czosnku

sól, pieprz, ostra papryka

3 korniszony

70 gram wędzonego boczku (miałam pokrojony w plastry)

bułka tarta do obtaczania kotletów

Łopatkę mieszamy z odciśniętą bułeczką, jajem, przyprawami, drobno posiekaną cebulką, czosnkiem przeciśniętym przez praskę, dodajemy pokrojone w drobną kosteczkę ogórki i boczek pocięty na paseczki, wszystko razem mieszamy, formujemy kotlety i obtaczamy w bułce tartej.

Smażymy na oleju na złoto, danie podałam z ziemniaczkami i mizerią.

Zostań z nami
Pobierz naszą aplikację mobilną