Nadziewane tortille a la krokiety

Magdalena
Obiad
27.01.2021 12:14
Nadziewane tortille a la krokiety

Wszystko jest: - wolne od GMO, gluteny i alergenów, - dziczyzna z polskich lasów, - świnki z certyfikowanej hodowli bez antybiotyków, - same naturalne dodatki, - wędzone naturalnym dymem Składniki: - 3 tortille - 7 średnich pieczarek - pół cebuli - 1 kiełbasa pieczona z pieprzem Pieczone&Wędzone - garść startego sera (około 50 g) – u mnie mix tartych serów - 1/4 czerwonej papryki - 1 ząbek czosnku - 1 łyżka masła - 2 jajka - bułka tarta - sól i pieprz do smaku - olej do smażenia Przygotowanie: Cebulę drobno kroimy, podsmażamy ją na maśle. Serwuje je na przyjęciach, w ramach obiadu lub od tak, gdy najdzie nas ochota na coś szybkiego i pysznego. Nadziewane tortille a la krokiety Dziś mam dla was pyszny przepis na nadziewane tortille a la krokiety. Każdy a la krokiet z tortilli kroimy przed podaniem na pół i podajemy z ulubionym sosem. Farsz wykładamy na tortille i zwijamy je jak na krokiety. Nadziewane tortille a la krokiety idealnie smakują same lub z ulubionym sosem. Po chwili dodajemy też obrany i drobniutko pokrojony lub starty na tarce czosnek. Smażymy na oleju na rumiano. Tym razem sięgnęłam po kiełbasę pieczoną z pieprzem od Pieczone&Wędzone Każdy taki krokiet najpierw maczamy w jajku, a następnie obtaczamy w bułce tartej.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.slodkieokruszki.pl/nadziewane-tortille-a-la-krokiety/