Śledź w sosie musztardowym

Przekąski
08.12.2020 10:50
Śledź w sosie musztardowym

Składniki: - 250-300 g filetów śledziowych (około 4-5 sztuk) - 4 łyżki musztardy, np. sarepskiej - 4 łyżki jogurtu naturalnego lub kwaśnej śmietany 12% - łyżka majonezu - pół łyżeczki cukru lub płynnego miodu - sól i pieprz Po 2-3 godzinach moczenia sprawdź, czy są nadal zbyt słone – jeśli tak, wymień wodę na świeżą i ponownie odstaw na godzinę lub dwie. Prosta i szybka przekąska, którą można przygotować na wiele okazji, np. na Wigilię lub domową imprezę. Natomiast śledzie solone należy namoczyć w zimnej wodzie lub mleku i odstawić na kilka godzin, by sól odmokła. Ułóż je na talerzu i przykryj musztardową pierzynką lub wymieszaj z sosem i podawaj w miseczce.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://kulinarnesos.com.pl/sledz-w-sosie-musztardowym/