Indyk w sosie pieczarkowo-musztardowym

Obiad
05.12.2020 20:46
Indyk w sosie pieczarkowo-musztardowym

Smacznego! :) Składniki: (2 porcje) - 400 g. filetu z indyka - 2 cebule - 10 szt. pieczarek - 2 łyżki musztardy (najlepiej dijon) - 2 łyżki oleju - 1 szkl. Pieczone bataty - 2 mniejsze bataty - 1 łyżka oliwy z oliwek - 1/2 łyżeczki suszonego tymianku - sól, pieprz Indyka pokrój w dużą kostkę. Tym razem jest to jednak tercet, ponieważ w daniu występuje jeszcze filet z indyka :) Na patelnię wlej łyżkę oleju, usmaż mięso na dużym ogniu, aż się przyrumieni. Piecz w 200°C pod przykryciem 10 minut. Połaczenie pieczarek i musztardy często pojawia się w mojej kuchni. Następnie 15 minut z termoobiegiem bez pokrywki. śmietanki 30% - 1 łyżeczka masła - sól, pieprz - natka pietruszki do posypania (opcjonalnie) Dodaj pieczarki pokrojone w ćwiartki i smaż aż zmiękną. Dziś przychodzę z przepisem na pyszny obiadek.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://deliciousplacebynatalia.blogspot.com/2020/12/indyk-w-sosie-pieczarkowo-musztardowym.html