Sernik z bakaliami.

Joanna
Boże Narodzenie
28.11.2020 8:57
Sernik z bakaliami.

Masę serową z bakaliami wyłóż, na masę serową z makiem, najlepiej wykładać łyżka po łyżce, następnie tylko wyrównać wierzch łyżką. Do pozostałej masy serowej, zetrzyj na tarce skórkę z wyparzonej cytryny, dodaj skórki kandyzowane, im bardziej kolorowe tym lepszy efekt końcowy przy krojeniu. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 C przez ok. 1 godz. Po upieczeniu uchylić drzwiczki piekarnika i tak pozostawić na pół godz. następnie wyjąć na blat. Do ⅓ masy serowej dodaj mak, użyłam mak z puszki. Do masy serowej dodać suche budynie, całość dokładnie wymieszać łyżką lub trzepaczką rózgową. Twaróg w kostkach wrzucić do miski ( użyłam twarogu półtłustego ), wrzucić żółtka, cukier i cukier waniliowy, kaszkę mannę i miękkie masło.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://slodkoslodka.pl/2020/11/sernik-z-bakaliami/