Faszerowane papryczki z mięsem

Ewelina
Obiad
23.07.2014 8:40
Faszerowane papryczki z mięsem

Przepis

Skupmy się! Co jest nam potrzebne:

6 papryk

0,5 kg mięsa wołowo - wieprzowego

duża cebula

jedna torebka ryżu

10 pieczarek

2 jajka

pietruszka

sól, pieprz

Najpierw gotujemy ryż i go studzimy, następnie obieramy pieczarki i kroimy w paseczki ( nie za drobno, fajnie jak są wyczuwalne). W papryce obcinamy czapeczkę i drążymy środek ( tak aby oczyścić z pestek).

Farsz: do ryżu dodajemy mięso, jajka, pieczarki, pokrojoną w kosteczkę cebulę, pokrojoną pietruszkę.

Doprawiamy do smaku i mieszamy ręcznie.

Następnie wypełniamy papryki i i pieczemy w naczyniu żaroodpornym.

Ja nie dodaję żadnego sosu, uważam że są smaczne same w sobie :)

Zostań z nami
Pobierz naszą aplikację mobilną