Tort podwójnie czekoladowy z bezą

Magdalena
Ciasta
07.10.2020 23:15
Tort podwójnie czekoladowy z bezą

Tort podwójnie czekoladowy - z dwiema różnymi masami czekoladowymi - jedna z gorzką czekoladą, a druga z białą czekoladą, przygotowane na bazie kremówki i serka mascarpone. Do ubitej piany dodajemy składniki suche na przemian z olejem, cały czas mieszamy, aż masa ładnie się połączy, tak aby nie było grudek. Do ubitej piany dodajemy składniki suche na przemian z olejem, cały czas mieszamy, aż masa ładnie się połączy, tak aby nie było grudek. Po rozpuszczeniu ściągamy z palnika i studzimy, a następnie mocno schładzamy w lodówce min. 2 godz. (najlepiej całą noc). Po rozpuszczeniu ściągamy z palnika i studzimy, a następnie mocno schładzamy w lodówce min. 2 godz. (najlepiej całą noc). Po rozpuszczeniu ściągamy z palnika i studzimy, a następnie mocno schładzamy w lodówce min. 2 godz. (najlepiej całą noc). Po rozpuszczeniu ściągamy z palnika i studzimy, a następnie mocno schładzamy w lodówce min. 2 godz. (najlepiej całą noc). Do mocno schłodzonej śmietanki z czekoladą dodajemy serek mascarpone i miksujemy na jednolitą masę. Do mocno schłodzonej śmietanki z czekoladą dodajemy serek mascarpone i miksujemy na jednolitą masę. Do mocno schłodzonej śmietanki z czekoladą dodajemy serek mascarpone i miksujemy na jednolitą masę. Do mocno schłodzonej śmietanki z czekoladą dodajemy serek mascarpone i miksujemy na jednolitą masę. Składa się on z bezy, która znajduje się na samym wierzchu oraz dwóch biszkoptów - jasnego i ciemnego z kakao, przełożonych masami. Biszkopt ciemny również lekko skrapiamy ponczem i wykładamy dżem z malin, a następnie rozsmarowujemy masę z białej czekolady. Pieczemy w temp. 180 stopni ok. 25- 30 min aż boki lekko odejdą od formy, sprawdzamy patyczkiem czy ciasto w środku jest suche. Pieczemy w temp. 180 stopni ok. 20-25 min aż boki lekko odejdą od formy, sprawdzamy patyczkiem czy ciasto w środku jest suche. II-część: mieszamy łyżką drewnianą W misce mieszamy: mąkę przesianą przez sitko z proszkiem do pieczenia. Śmietankę 30% podgrzewamy w garnku na palniku (nie doprowadzamy do zagotowania). Śmietankę 30% podgrzewamy w garnku na palniku (nie doprowadzamy do zagotowania). Śmietankę 30% podgrzewamy w garnku na palniku (nie doprowadzamy do zagotowania). Śmietankę 30% podgrzewamy w garnku na palniku (nie doprowadzamy do zagotowania). Gdy cukier się rozpuści dodajemy żółtka wymieszane wcześniej z octem. Gdy cukier się rozpuści dodajemy żółtka wymieszane wcześniej z octem. II-część: mieszamy łyżką drewnianą W misce mieszamy: mąkę przesianą przez sitko, proszek do pieczenia i kakao.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.kuchniamagdaleny.pl/2020/10/tort-podwojnie-czekoladowy-z-beza.html