WEGAŃSKIE TACOSY

Justyna
Sałatki
10.09.2020 14:55
WEGAŃSKIE TACOSY

SKŁADNIKI: - 6 tortilli (o średnicy około 12 cm) - 1 opakowanie Mięsa Mielonego Wegańskiego Z GRUNTU DOBRE - 4-5 łyżek oliwy z oliwek do smażenia - 1 cienki por (biała część) - 1 płaska łyżeczka kuminu - 1/2 łyżeczki ostrej papryki w proszki - sól, świeżo mielony pieprz kolorowy - 3 nieduże pomidory - 2 nieduże brzoskwinie - 1 duża czerwona cebula - sok z 1/3 limonki - 1 łyża oliwy z oliwek - 1 papryczka chili - listki pietruszki ozdobnej SKŁADNIKI NA SOS: - 4 łyżki gęstego jogurtu naturalnego - 1 garstka listków pietruszki ozdobnej - 1 ząbek czosnku (opcjonalnie) - sok z 2/3 limonki - sól himalajska 25 min. 12-15 min. 6 porcji PRZYGOTOWANIE: Podsmażone z dodatkiem pora i aromatycznych przypraw smakuje fantastycznie, a podane na tortilli wraz z pokrojonymi w kosteczkę pomidorami, czerwoną cebulą i brzoskwiniami, to absolutny hit. Cebulę i brzoskwinie kroimy w kostkę, mieszamy delikatnie z pomidorami, sokiem z limonki, oliwą oraz szczyptą soli. Jeszcze tylko jogurtowy sos z limonką i na Waszym stole pojawia się wirtuozerski posiłek, który szczególnie polecam przygotować na kameralną imprezę w gronie przyjaciół. - Tortille podpiekamy krótko z obydwu stron na suchej patelni, wykładamy na nie mięso, przygotowaną salsę oraz plasterki chili. To pełne kolorów, oryginalne, a ponadto pełne witamin i wartości odżywczych danie z pewnością zachwyci, nie tylko wyznawców kuchni roślinnej.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://justasalad.pl/weganskie-tacosy/