Soczysty filet z indyka pieczony na soli na kanapki

Kasia
Śniadania
04.09.2020 13:06
Soczysty filet z indyka pieczony na soli na kanapki

tym czasie wyjmujemy z piekarnika i pozwalamy mięsu odpocząć ok 15 min - dopiero po tym czasie kroimy i możemy wtedy zajadać na ciepło z sosem jaki lubimy lub jak całkowicie ostygnie wstawiamy pieczeń do lodówki i na drugi dzień kroimy w cieniutkie plasterki na kanapki. Składniki: 1,5 kg fileta z indyka ok 1 kg soli słoik musztardy francuskiej Na marynatę: 3 łyżki oleju pół łyżeczki pieprzu 1 łyżeczka słodkiej papryki 2 łyżeczki suszonej cebuli 1 łyżeczka granulowanego czosnku 2 łyżeczki ulubionych ziół 2 płaskie łyżeczki soli Przygotowanie: Jeśli chcecie zjeść te mięsko na ciepło jako pieczeń to możecie podać ją np. Sosem z leśnych grzybów lub z Sosem pieczarkowym lub cebulowym będzie pysznie Zobaczcie krótki film jak zrobić takie mięsko ,krok po kroku 👇👇👇 W miseczce łączymy ze sobą składniki marynaty i dokładnie smarujemy nią nasze mięso z każdej strony. naczynia żaroodpornego wsypujemy sól (prawie cały kilogram) tak żeby warstwa soli była dosyć gruba ok 1 cm ,układamy na niej mięso i smarujemy je dokładnie po wierzchu musztardą francuską .Wstawiamy

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.swojskiejedzonko.com/2020/09/soczysty-filet-z-indyka-pieczony-na.html