Kotlety z prażonej cieciorki, z jarmużem ,z cukinią i kuskusem izraelskim.

Magdalena
Obiad
23.08.2020 17:11
Kotlety z prażonej cieciorki, z jarmużem ,z cukinią i kuskusem izraelskim.

Łyżkę w zupie znajdziecie również na: Gdybyście szukali łyżki w zupie to zapraszam was na mój: fanpage https://www.facebook.com/lyzkawzupie/ instagram https://www.instagram.com/lyzkawzupie/ blog https://lyzkawzupie.art.blog/ Codziennie nowe przepisy wegetariańskie, wegańskie. Gdy już mamy ugotowaną cieciorkę prażymy ją na patelni z przyprawami takimi jak chili, papryka, sól. Cukinię kroimy tak jak chcemy, też smażymy na patelni z cebulą i czosnkiem. Gdy składniki nam wystygną, mielimy na maszynce o większych oczkach, cieciorkę i cukinię razem z cebulą i czosnkiem. Jarmuż drobno siekamy i przesmażamy na patelni z cebulką, czosnkiem. Dodajemy do naszej masy kuskus izraelski, jarmuż i przyprawy takie jak papryka słodka, kurkuma,trochę chili ,świeża kolendra, jajka. A kuskus izraelski został z dnia poprzedniego z obiadu. Kotlety można jeść na ciepło i na zimno.