Pierogi – trzy farsze

Agnieszka
Obiad
19.08.2020 16:49
Pierogi – trzy farsze

Ciasto: • 1 kg mąka pszennej • 400 ml gorącej wody • 120 ml oleju • 1 łyżeczka soli Farsz z kaszanką, smażoną cebulą i czosnkiem niedźwiedzim : - 400 g kaszanki - 1 cebula - 1/2 łyżeczki czosnku niedźwiedziego - pieprz, sól (opcjonalnie) - olej Na oleju podsmaż pokrojoną w kostkę cebulę. Farsz ze szpinakiem, suszonymi pomidorami i ricottą - 300 g szpinaku - 150 g sera ricotta - 100 g suszonych pomidorów w zalewie - 2 ząbki czosnku przeciśniętego przez praskę - suszone oregano - sól, pieprz - olej Na patelnię wlej odrobinę oleju i podsmaż szpinak, dodaj czosnek, dopraw go solą i pieprzem. - 30 g kurek - 20 g oscypka wędzonego - natka pietruszki - 2 łyżki kwaśniej śmietany - 1 łyżka klarowanego masła - sól, pieprz Na maśle podsmaż oczyszczone kurki – ostudź. Następnie dodaj do niej kaszankę (wyciągniętą z flaka), dopraw pieprzem, solą, czosnkiem niedźwiedzim i połącz ze sobą wszystkie składniki. Na koniec dodaj ricottę i oregano wymieszaj wszystkie składniki. Farsz z kurkami, oscypkiem i natką pietruszki. Następnie dodaj do nich pokrojonego w drobną kostkę oscypka, posiekaną natkę pietruszki i śmietanę.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kolorowygarnek.wordpress.com/2020/08/19/pierogi-trzy-farsze/