Szybki chlebek cytrynowy z jagodami

Desery
18.06.2020 11:17
Szybki chlebek cytrynowy z jagodami

Jest niesamowicie delikatny i pyszny + w 100% roślinny🌱💚✌️ Idealny do upieczenia o poranku!✌️ Zanim wszyscy wstaną, słodkie, zdrowe śniadanie będzie już na stole 😁🥧 1 porcja (ok. 540 kcal) czas przygotowania: ok. 10 minut (+godzina pieczenia) koszt: ok. 3 zł Składniki: 65 g jogurtu roślinnego 50 ml mleka roślinnego 10 g oleju opcjonalnie parę kropel aromatu waniliowego sok i skórka z 1/2 cytryny 95 g mąki pszennej 10 g słodzika lub cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/3 łyżeczki sody oczyszczonej szczypta soli 30 g jagód Wykonanie: Mieszamy jogurt, mleko, olej, aromat i sok z cytryny. Quick lemon bread with blueberries 1 serving (540 kcal) time of preparation: 10 minutes (+1 hour of baking) Ingredients: 65 g of plantbased yogurt 50 ml plantbased milk 10 g oil optional a few drops of vanilla aroma zest and juice from 1/2 lemon 95 g wheat flour 10 g sweetener or sugar 1 teaspoon baking powder 1/3 teaspoon baking soda pinch of salt 30 g blueberries Instructions: Mix yogurt, milk, oil, aroma and lemon juice. Wykładamy ciasto do foremki (na tę porcję użyłam 10×10 cm) i wstawiamy do piekarnika (180 stopni) na ok. 1 godzinę (do suchego patyczka). Put the dough into the mold (for this portion I used 10×10 cm) and put in the oven (180 Celsius degrees) for about 1 hour.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://rabarbarowo.pl/szybki-chlebek-cytrynowy-z-jagodami/