Polędwiczki wieprzowe po azjatycku ze szparagami FIT

Martyna
Obiad
30.05.2020 19:34
Polędwiczki wieprzowe po azjatycku ze szparagami FIT

Przepis na 4 porcje, jedna bez ryżu to około: 228kcal, B: 35g, T: 6,3g, W: 8,7g. Składniki: – 600g polędwiczki wieprzowej – 500g szparagów zielonych – 1 czerwona papryka – 100ml bulionu (lub 100ml wody + ½ łyżeczki domowego koncentratu bulionu warzywnego) – 50ml sosu sojowego – 3 łyżki soku z cytryny – 3 szalotki – 2 ząbki czosnku – 1 łyżeczka oleju rzepakowego – 1 łyżeczka oleju sezamowego – sól, pieprz Zachęcam również do wypróbowania polędwiczki w roli głównej w tych przepisach: – curry indyjskie z polędwiczką, dynią i cieciorką – polędwiczki w sosie winno-śmietanowym z suszonymi pomidorami. Szalotki kroimy w cienkie talarki, czosnek w słupki, szparagi w 1-2cm kawałki, a papryki pozbawiamy gniazd nasiennych i kroimy w cienkie paski. Dodatkowo: świeża kolendra, sezam, ryż Polędwiczki oczyszczamy z błonek i kroimy w cienkie plastry, oprószamy solą oraz pieprzem, odstawiamy na bok. Mam nadzieję, że tym przepisem zachęcę Was to ich wypróbowania i przekonania się jakie to pyszne i proste w obróbce chude mięsko. Podajemy np. z ryżem, posypane sezamem i z listkami kolendry. Zauważyłam również, że niewielka część z Was sięga po polędwiczki wieprzowe, a szkoda.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://befitbestrong.pl/poledwiczki-wieprzowe-po-azjatycku-ze-szparagami-fit/