Pęczotto z burakiem i kozim serem

Anna
Obiad
20.05.2020 19:55
Pęczotto z burakiem i kozim serem

Opis Pęczotto z burakiem i kozim serem: Pęczotto z burakiem i kozim serem to pyszny pomysł na zdrowy i szybki obiad z użyciem kaszy pęczak (stąd oczywiście ta nazwa pęczotto). Często więc przygotowuję to danie nie tylko na codzienny obiad, ale również na odświętne spotkania czy przyjęcia. Składniki: 3/4 szklanki pęczaku 3 ugotowane buraki 3/4 szklanki białego wina 700 ml bulionu warzywnego 1 mała cebula 2 łyżki masła klarowanego lub oliwy Przed samym podaniem ser kozi kroimy w większą kostkę i dodajemy na górę każdej porcji kaszy. Polecamy Wam również nasze inne przepisy na dania z warzywami oraz inne przepisy wegetariańskie. Gdy płyn odparuje dodajemy dodajemy kolejną część bulionu do czasu, aż kasza będzie ugotowana al dente. Czerwone danie z dodatkiem białego sera nie tylko smakuje wyśmienicie, ale również i wygląda znakomicie. Sposób przygotowania: Cebulę kroimy w drobną kostkę, natomiast ugotowane buraki ścieramy na grubych oczkach. Do pęczaku wlewamy wino, gdy odparuje dodajemy 1/4 objętości bulionu mieszając go co jakiś czas. Następnie pod koniec gotowania do kaszy dodajemy przetarte buraki oraz posiekaną natkę pietruszki.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://foodmagazine.pl/peczotto-z-burakiem-i-kozim-serem/